Studiebesök

För skolor och förskolor

Under 2023 pausar vi alla studiebesök, varmt välkomna tillbaka 2024!

Med jämna mellanrum tar vi emot unga besökare, allt från förskolebarn till gymnasieungdomar, som vill hälsa på våra djur och samtidigt lära sig mer om hur de lever och hur livet fungerar på en gård. Vad äter djuren, hur gamla blir de, hur mycket bajsar de - barn och ungdomar har alltid många frågor och ett besök hos oss brukar väcka många tankar och funderingar! Vi tar också en sväng om vår köksträdgård där barnen får smaka på något som vi har odlat och vi pratar  om hur djur och odlingar hänger ihop. 

Ett studiebesök med barn och ungdomar tar ca 1-1,5 timme, beroende på gruppens storlek och hur många kluriga frågor vi får. Större delen av besöket sker utomhus, så det kan vara bra att tänka på ordentliga kläder. Om man vill gå in i hagarna, vilket de flesta vill, bör man också tänka på att ha skor som är anpassade för det (de kan bli väldigt smutsiga). Gården ligger 9 km från Växjö Stortorg, så från mellanstadiet och uppåt brukar eleverna orka cykla till gården (beroende på var skolan ligger förstås).

Det finns möjlighet att förlänga besöket genom att på egen hand hålla i lekar & aktiviteter på våra gräsmattor. Självklart har alla våra besökare tillgång till toalett.

För besök från förskolor och skolor tar vi ut en liten avgift om 600 kr inkl moms.

Ett studiebesök tar ca 1 timme. Större delen av besöket sker utomhus, så det kan vara bra att tänka på ordentliga kläder. Meddela gärna i förväg om det är många i gruppen som har svårt att gå så anpassar vi rundan efter det. 

För besök från föreningar, studiecirklar etc tar vi ut en avgift om 50 kr/person inkl moms - då ingår dessutom fika (kaffe/te och halv fralla eller mjuk kaka)!

Bra att veta

  • Det går att boka skolbesök både på hösten och på våren, men det är såklart roligaste framåt maj-juni när vi har små lamm och kultingar!
  • Vi bokar in skolbesök måndagar, tisdagar, onsdagar & torsdagar. Vi tar enbart emot en skola i taget, men kan ta emot flera klasser från samma skola samtidigt. 
  • Oavsett besökets längd så tar vi ut en avgift om 600 kr inkl moms. 
  • Alla skolbesök måste förbokas. Vi undanber oss spontana skolbesök eftersom vi inte alltid har möjlighet att ställa upp med guidning, och dessutom inte kan garantera att djuren befinner sig i närheten av gården.

För föreningar, studiecirklar etc

Har du passerat skolåldern och har ändå en massa kluriga frågor om hur djuren lever och hur deras leverne hänger ihop med vårt odlande, och kanske ännu fler frågor som rör gården och vår verksamhet? Självklart är du välkommen på studiebesök hos oss du också! Vi tar gärna emot besök från föreningar, studiecirklar etc. Vid ett sådant besök ägnar vi en del av tiden åt att berätta om gårdens historia, hur vår verksamhet är uppbyggd idag och hur vi ser på vår roll som lantbrukare i den nya tiden och de utmaningar och möjligheter som det medför. Plus att vi, såklart, hälsar på djuren och kikar på odlingarna.