ALLA KURSER FÖR 2017 ÄR FULLBOKADE. Välkommen åter i slutet av 2017 då vi släpper kurserna för 2018!

Välkommen till höstens härligaste odlingskurs!

Nu är det äntligen dags att bjuda in till höstens odlingskurs; Odling som gör skillnad. Kom och odla tillsammans med Sara Bäckmo från Skillnadens Trädgård!

I oktober är det dags för ännu en odlingskurs på Rinkaby Gård; Odling som gör skillnad. Sara Bäckmo håller i taktpinnen och under helgen, där vi får ta del av hennes erfarenheter av att på varsamma vis odla enkelt för att kombinera passionen för köksträdgården med övriga livet.

Sara Bäckmo odlar Skillnadens Trädgård, strax söder om Växjö, och har blivit en stor förebild för många genom arbetet med köksträdgården på den egna tomten. I boken Skillnadens Trädgård – Ett ekologiskt trädgårdsskafferi, på blogg och YouTube-kanal med samma namn delar hon tankar om livet som odlare och får många att vilja gräva upp tomten och bli en passionerad grönsaksodlare.

Nu har du chansen att hämta inspiration direkt från Sara under två heldagar! Korta inspirerande föreläsningar varvas med praktiska moment där vi utforskar olika sätt att skapa odlingsytor med minsta möjliga arbete. Dessutom gör vi ett långt studiebesök i Skillnadens Trädgård, äter god mat och diskuterar deltagarnas egna trädgårdar på längden och tvären. 

”Äntligen kan vi samlas en hel helg och nörda in ordentligt på det vi brinner för – att odla grönsaker!”
Sara Bäckmo

Kursen hålls 28-29 oktober 2017 på Rinkaby Gård söder om Växjö. På vår fina loge samlas vi för inomhusaktiviteter och måltider, som tar avstamp i Saras egen matlagning. Utomhus jobbar vi i en blivande köksträdgård nära några av gårdens många husdjur - grisarna.

I augusti släpps Saras nya bok Skillnadens skörd – Mat från trädgården året om. Boken finns självklart att köpa på plats under kurshelgen.

Praktisk info

  • Pris: Priset är 2 500 kronor per person och kurs. Vi lämnar ingen mängdrabatt och det går inte att välja bort måltider och få avdrag på priset. 
  • Ingår: förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsmiddag på lördagen, samt förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika på söndagen. Transport mellan Rinkaby Gård och Skillnadens Trädgård. Teoripass samt praktiska pass med Sara Bäckmo på Rinkaby Gård.
  • Ingår ej: Boende, transport mellan boende och Rinkaby Gård.
  • Anmälan är bindande! Faktura kommer att skickas via mejl till den som har anmält sig, om den inte betalas inom 10 dagar förlorar man sin plats. 
  • Får du förhinder är det ditt eget ansvar att ordna eventuell ersättare. Vi upprättar inte reservlistor eller kölistor.
  • Boende: Tågresenärer hänvisar vi till Elite Stadshotell inne i Växjö, nära tågstationen och endast 9 km från Rinkaby Gård. Kommer du med egen bil kan du välja att bo lite närmre på Nattvilan i Skir. Kommer du med husbil eller husvagn rekommenderar vi Sikabackens camping. Det finns inget boende på Rinkaby Gård och det är inte möjligt att ställa upp husbil eller husvagn på gården. 
  • Transport: Att ta sig till och från Växjö med tåg är väldigt smidigt, tyvärr går det inga bussar mellan Växjö city och Rinkaby Gård. Det brukar dock vara många som kör och har platser över, därför kommer vi skapa en Facebookgrupp för deltagarna där man kan diskutera samåkning. 

Kurs med Sara Bäckmo