Matlagningskurs tema lamm

Lammkött är både gott och bra för miljön, men hur gör man egentligen när man tillagar det? Vår gode vän Anton Löfgren vet!

Upprinnelsen till matlagningskurserna var faktiskt vår egen okunskap. Här stod vi med massor av finfint lammkött, men visste knappt vad vi skulle göra med det. Vi visste att där gömde sig massor av goda smaker, särskilt i kombination med rätt kryddor och tillagningsmetoder, men vilka? När vi frågade oss för visade det sig att så var det inte bara för oss utan för många andra - och så kan vi inte ha det! Vad göra? Vi ringde en person som vi visste kunde trolla fram de allra läckraste lammrätterna: Växjökocken Anton Löfgren.

Anton drev restaurangen Hemma Hos Oss på söder i Växjö under många år, och har därefter arbetat på bla Mat och Vin i Slottsparken i Malmö. Han brinner för lokal mat och är en av kreatörerna bakom det lokala ölbryggeriet Trädskogen

Välkomna till en djupdykning i tillagning och förädling av lammkött. Vi spenderar några timmar ihop där vi lagar både moderna och klassiska recept av lammkött. Vi går även igenom nya sätt att tillaga, kryddningar och tillbehör.
- Anton Löfgren om matlagningskursen

Vi har två kurser inplanerade under hösten 2017, fredagen den 13 oktober samt lördagen den 14 oktober. Kurserna är förlagda på kvällstid, mellan kl 16.00 - 22.00. Kurserna inleds med en gemensam fika, då Anton under tiden går igenom några teoretiska men ack så viktiga delar. Därefter intar vi vårt stora restaurangkök och magi skapas i grytor och ugnar! Köttet kommer såklart från Rinkaby Gårds glada lamm, som du kan läsa mer om HÄR.

Eftersom det är viktigt för såväl oss som för Anton att varje gäst känner sig väl omhändertagen hos oss, har vi väldigt begränsat antal deltagare på varje kurs. Man kan komma själv, men man är också varmt välkommen att boka för sig själv och en vän eller familjemedlem. Kanske känner du någon som skulle uppskatta en kursplats som present? Vi är så glada över att äntligen kunna arrangera de här kurserna och ser verkligen fram emot att få sprida kunskap och glädje kopplat till lammkött, en fantastisk råvara och ett spännande alternativ till gris och nöt. Vi är förresten såklart också på plats i köket under kvällen!

Pris för en plats på ett kurstillfälle: 850 kr
Sista dag för bokning: 6 oktober

Bra att veta

  • Varje kurs omfattar ett (1) kurstillfälle. Under hösten 2017 arrangerar vi kurser fredagen den 13 oktober samt lördagen den 14 oktober.
  • Kurserna pågår mellan kl 16.00 - 22.00.
  • Priset är 850 kr per person. 
  • Anmälan till kurserna görs HÄR.
  • Anmälan är bindande*!
    *Enligt lag har du dock upp till 14 dagar på dig att ångra din bokning efter att den har genomförts. 

Fåren på Rinkaby Gård