Mat & Dryck

Att dricka gott och äta ännu godare ligger oss varmt om hjärtat, och det vill vi att du som gäst ska känna när du äter eller dricker något som vi har tillagat!

Vänligen notera att vi inte kan ta några bokningar förrän vår nya lokal är klar. Vår förhoppning är att det blir till sommaren 2024. Kontakta oss gärna för mer info. 

Vi blir kanske aldrig fullärda i köket, men vi lär oss nytt hela tiden och tycker om att experimentera med smaker, tillagningsmetoder och utseende på det vi skapar. Precis som våra gästers önskemål förändras över tiden gör också vår matlagning det, men våra värderingar består.

Eftersom vi är en del av de svenska landsbygderna och själva är bönder sedan generationer, vurmar vi såklart lite extra för svenska råvaror. Vi arbetar alltid med svenskt kött, svenska ägg och svenska mejerprodukter, och allt mer grönt kommer från vår egen köksträdgård. Vi försöker knåpa ihop menyer som  till största del kan lagas med svenska råvaror, och går inte det så försöker vi säsongsanpassa dem allt eftersom årstiderna skiftar. 

Kött är gott, men grönsaker är också goda! För oss är djuren en naturlig del av kretsloppet på gården, men här måste vi också vara ärliga mot oss själva och framtida generationer: vi är övertygade om att det gröna måste ta större plats på våra tallrikar om vi vill ha någon jord kvar att bruka i framtiden. Vi utmanar oss själva genom att i allt större utsträckning testa rätter helt utan kött och animalier. 

Att laga mat riktig mat, alltså mat från grunden, är viktigt för oss. Rena råvaror i form av rått kött, färska grönsaker, rena kryddor etc är grunden i vår matlagning. Samtidigt jobbar vi med att försöka slänga mindre mat, och det innebär att vi både behöver arbeta på andra sätt med våra råvaror och bli bättre på att ta hand om det som blir över efter servering. Till exempel skalar vi sällan våra rotfrukter och slipper på så sätt massor av svinn i form av skal, och vi gör knäckebröd på kaffesumpen (det är faktiskt riktigt gott!).