VI SLÄPPER FYRA LÅDOR TILL PÅSKEN 2018!

Köttlådor lamm

Ett naturligt fårliv på Rinkaby Gård

Får är fina, lugna djur, som för det mesta ägnar dagarna åt att beta eller idissla. På nätterna sover de inne i ligghallen, även om några tackor då och då envisas med att vägra gå in. Under vintern och våren är fåren instängda på nätterna, för att skydda dem mot hungriga rovdjur som annars inte drar sig för att ta ett försvarslöst litet lamm i skydd av mörkret. Får är snälla djur och dessvärre väldigt dåliga på att skydda sig själva och sina ungar. 

Lammen föds tidigt på våren och då är det full fart både för oss människor och för fåren! Det är en intensiv period. De flesta tackorna klarar sina lammningar på egen hand, men ibland måste man hjälpa till och det händer också att en del lamm behöver extra värme och mat första tiden. Annars är lamm pigga små rackare! De drar fram i flock, springer så fort de små benen kan gå och låter inget stoppa dem; vare sig stenar, trästockar eller intet ont anande tackor...det händer att lammen hoppar upp på tackornas ryggar och hoppar från rygg till rygg!

Får är skygga av naturen, men en del tackor (särskilt de som bott på gården några år) kommer gärna fram för att bli klappade eller tigga lite godis. Förutom när djuren måste hanteras, till exempel vid klippning och avmaskning, undviker vi att tvinga fåren till umgänge. Vill de inte så får de vara ifred. 

Vi vill att våra får ska ha ett naturligt fårliv!

Fåren lever i princip på enbart gräs och hösilage. Det gör att lammen växer lite långsammare än om de hade utfodrats med kraftfoder, och ett år med lite sämre bete kan det dröja 12 månader eller mer innan de har nått slaktvikt. De lamm som vi säljer till påsk 2018 är födda sent och ungefär 9 månader gamla vid slakt.

Bra att veta

  • VI SLÄPPER FYRA LÅDOR TILL PÅSKEN 2018!
  • Beställningen är bindande.
  • Lammköttet kostar 115 kr/kg och en låda landar på mellan 15-20 kg.
  • Vi går igenom med dig per telefon hur du vill att just din låda ska vara styckad.
  • Köttet är finstyckat efter era önskemål när ni hämtar er låda.
  • Köttet hämtas hos oss på gården.
  • Vill du köpa lamm till restaurang? Mejla oss på info@rinkabygard.se så ordnar vi det!

Skicka ett mejl till info@rinkabygard.se för att boka din lammlåda! 

Fåren på Rinkaby Gård